marți, 30 noiembrie 2010

Purcedem din nou` pe principiu…

Cum sa ajungi la o anumita varsta si sa n`ai habar de propria ta limba… nici s`o vorbesti, da` nici s`o scrii…  adica, vreau sa zic, de ce nu te`a lasat nimeni repetent in momentu` in care n`ai stiut sa faci cum trebuie niste bastonase? Uite asa ajungi sa termini si o facultate si tu sa fii ultimu` analfabet. Uite`asa ajungem un popor cretinoid. De fapt, uite`asa ajungem sa fim condusi de niste cretinoizi care n`au habar de propria limba.

Si nu, nu`s patriota, nu imi place tara asta si nici poporul roman, insa mi se pare revoltator sa traiesti intr`o tara, oricare ar fi ea, si sa nu stii sa ii vorbesti si, respectiv, sa ii scrii limba. Si`apoi te miri de ce vin fel si fel de etnii si nu dau doi bani pe noi, te miri de ce isi permit sa invete in engleza sau, mai rau, de ce li se fac scoli speciale, in care limba romana nu are ce cauta. Ti se pare aiurea apoi ca minoritatile care, oricum, nu mai sunt de mult minoritati, au mai multe drepturi ca noi? Pentru ca sistemu` nostru educational te indobitoceste, in loc sa te scoata de pe bancile scolii doxa de carte. In scoala, facem fel si fel de materii care, poate, nu ne vor trebui niciodata pentru ca, oricum, cultura pe care ti`o formezi, ti`o formezi ca vrei tu, nu cum ca scoala ar fi foarte corecta. Din moment ce toti imbecilii si analfabetii termina un liceu, nu stiu de ce ne mai revoltam cand intalnim numai cretini.

Si ce mi se pare si mai revoltator este ca astfel de oameni, analfabeti, inculti, efectiv retarzi, se considera si inteligenti tocmai pentru ca`s prea prosti incat sa`s idea seama ca`s fascinant de prosti. Am aflat acum putin timp ca mai inca traieste cel mai prost roman. Adicatelea, vreau sa zic, am crezut ca pana si prostia are limite, dar mi`am dat seama ca nu are. Am realizat ca inca exista oameni cu un infiorator de scazut coeficient de inteligenta, oameni excremential de prosti. Eu, personal, le`as face acestor oameni statui: Cel mai prost roman, macar sa aiba tot muritoru` o statuie in fata careia sa se inchine.

As recomanda tuturor celor care au avut nenorocul in viata de a cunoaste aceasta primitiva categorie de oameni, sa le recomande la randul lor “Invatati limba romana fara profesor”, poate, poate se mai prinde ceva si de ei. Poate, cu putina ambitie, vointa si perseverenta  se mai cultiva si ei, isi imbogatesc vocabularu` infiorator de redus, poate mai lectureaza si putin din dex inainte de culcare…

Iar, acum, se vor gasi si oameni care vor zice ca ei nu citesc pentru ca prefera sa isi traiasca propria viata, nu sa citeasca ce au trait altii. Ma, retarzilor, cum ati putea vreodata sa aveti si voi un minim de bun`simt de cultura daca voi cititi doar etichetele de pe sticlele de Saniuta si Polar? Cum ati putea vreodata sa cunoasteti lucrurile elementare daca traiti prin jocurile de pe calculator si apoi folositi aceiasi termeni si in viata reala? Head shot, humiliation… nu v`au invatat parintii vostri ca exista si o lume reala? Una chiar foarte reala, in care esti nevoit sa interactionezi si cu alti oameni sau, ma rog, cu alti retarzi asemenea voua?! Mai sunt topiti d`astia care vor zice, uite ce proasta, traieste vietile personajelor din carti, in loc sa isi traiasca propria viata. Da da, amagiti`va voi in continuare cu parerea asta, sa nu care cumva sa puneti mana pe vreo carte sau pe orice presupune putina cultura, continuati sa traiti si sa va scufundati in mocirla asta numita “Incultura”, continuati sa traiti prosti ca, pana la urma, traiti mai bine ca multi dintre noi… Pe de`o parte e mai bine sa fii prost… chiar discutam recent cu un prieten despre cat de mult ne`am fi dorit si noi sa fim prosti, sa ne doara`n anus de toti retarzii astia si sa nu ne intristeze orice fel de incultura bipeda…

Ca recomandari? Gramatica limbii romane, dexul, dictionare de sinonime/antonime/omonime/paronime etc si, eventual, cand terminati aceasta mirifica lectura, treceti si la putina beletristica, filosofie, stiinta… Spor!

Si, pentru a avea spor, recomand si putina muzica buna, sa fiu sigura ca va cultivati si la capitolu` asta, carnatilor!



8 comentarii: